Do przygotowania pulpetów potrzebujemy:
bułka tarta
skórka z 1 cytryny
gałązki rozmarynu
ser feta
tarty parmezan
czosnek
1 łyżka miodu
1 jajko
sól, pieprz i ostra papryka
kilka kropel sosu Worscestershire
Na koniec do mięsa dodajemy tarty parmezan oraz pokruszony ser feta. Wszystko delikatnie mieszamy.
Formujemy pulpety i smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni.
Świeżą bazylię
1 szklankę drobiowego bulionu
Świeżą bazylię
2 ząbki czosnku
sól, pieprz i cukier
Do sosu wrzucamy uprzednio usmażone pulpety i dusimy razem około 8 minut.
Na talerz wykładamy sos, następnie wyławiamy pulpety i na koniec posypujemy wszystko pokruszonym serem feta.
Enjoy,
Jowita
xxx
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz