poniedziałek, 14 października 2013

Poszukiwanie ciepłego swetra w sieci + przepis na domowe EKLERKI

Najwyższa pora, aby rozejrzeć się za czymś ciepłym do ubrania, bo za oknem coraz chłodniej. W tym roku po dwóch podejsciach i próbie zakupu swetra oraz bluzy stacjonarnie w sklepie postanowiłam dać sobie szansę i zamówić online. Wynika to głównie z różnicy w cenie i mnogości wyboru, zwłaszcza, że sklepy online w których szukam rzeczy dla siebie oferują darmową wysyłkę do Polski! Jak zwykle nie potrafię się sama na nic zdecydować, więc bardzo proszę Was o pomoc! A jeśli Wy macie też podobny dylemat to może mi uda się podusnąć Wam kilka ciekawych propozycji! 


SWETRY ROZPINANE:


































SWETRY WKŁADANE PRZEZ GŁOWĘ:




















PRZÓD

TYŁ










BLUZY:






































Ostatnio jak nigdy mam straszną ochotę na coś słodkiego, dlatego aby umilić sobie szperanie w sieci wrzucam przepis na bardzo łatwe i szybkie domowe eklerki.





Do przygotowania eklerków potrzebujemy:

1 opakowanie biszkoptów "języczków" z cukrem
1 serek mascarpone
1/2 puszki mleczka skondensowanego 
otarta skórka z jednej cytryny
pół tabliczki gorzkiej czekolady
łyżka oliwy z oliwek




Przygotowanie:



W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę z dodatkiem oliwy z oliwek.
Do miski dodajemy serek mascarpone, skórkę cytrynową oraz mleczko skondensowane ( najlepiej dodawać stopniowo, aby nie było za słodkie według upodobań) wszystko ubijamy na puszystą masę.
Biszkopty przekrawamy na pół - spód smarujemy masą i nakładamy górną część biszkopta.
Gotowego eklerka za pomocą łyżki smarujemy polewą czekoladową.
Eklerki można jeść od razu, ale najlepiej schłodzić je w lodówce przez około 1 godzinę.







Enjoy,

Jowita xxx






Brak komentarzy: