Do przygotowania makaronu potrzebujemy:
makaron tagliatelle
krewetki black tiger
kiełbasa chorizo
passata pomidorowa
papryka czerwona
czosnek
wino wytrawne
płatki suszonego chilli
cukier
sól i pieprz
natka pietruszki
makaron tagliatelle
krewetki black tiger
kiełbasa chorizo
passata pomidorowa
papryka czerwona
czosnek
wino wytrawne
płatki suszonego chilli
cukier
sól i pieprz
natka pietruszki
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę chorizo. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.
Do papryki i kiełbaski chorizo dodajemy krewetki, suszone chilli i wlewamy 3/4 szklanki białego wytrawnego wina.
Całość dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy pastę pomidorową oraz dodajemy cukier, sól i pieprz. Wszystko dusimy razem przez następne 10 minut na małym ogniu.
Na talerz wykładamy makaron, polewamy go sosem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę chorizo. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.
Do papryki i kiełbaski chorizo dodajemy krewetki, suszone chilli i wlewamy 3/4 szklanki białego wytrawnego wina.
Całość dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy pastę pomidorową oraz dodajemy cukier, sól i pieprz. Wszystko dusimy razem przez następne 10 minut na małym ogniu.
Na talerz wykładamy makaron, polewamy go sosem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz