Do przygotowania kremu potrzebujemy:
1 litr soku pomidorowego
opakowanie pasty z przetartych pomidorów w kartoniku
3 ząbki czosnku
świeża bazylia
bagietka
szynka Parmeńska
kwaśna śmietana (opcjonalnie)
sól, pieprz i cukier
zioła prowansalskie
1 litr soku pomidorowego
opakowanie pasty z przetartych pomidorów w kartoniku
3 ząbki czosnku
świeża bazylia
bagietka
szynka Parmeńska
kwaśna śmietana (opcjonalnie)
sól, pieprz i cukier
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Do garnka wlewamy sok pomidorowy, pastę z przetartych pomidorów, posiekany czosnek i liście bazylii.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Bagietkę kroimy w kromki - każdą z kromek owijamy plasterkiem szynki Parmeńskiej i pieczemy w piekarniku około 5 minut.
Kiedy zupa się zagotuje całość miksujemy na puszysty krem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, cukrem, solą i pieprzem.
Mozzarelle kroimy w paski i układamy na dnie talerza.
Na mozzarellę wlewamy gorący krem ( dzięki temu podczas jedzenia ser będzie cudownie się ciągnął)
Krem podajemy w asyście pysznych grzanek i kwaśnej śmietany.
Do garnka wlewamy sok pomidorowy, pastę z przetartych pomidorów, posiekany czosnek i liście bazylii.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Bagietkę kroimy w kromki - każdą z kromek owijamy plasterkiem szynki Parmeńskiej i pieczemy w piekarniku około 5 minut.
Kiedy zupa się zagotuje całość miksujemy na puszysty krem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, cukrem, solą i pieprzem.
Mozzarelle kroimy w paski i układamy na dnie talerza.
Na mozzarellę wlewamy gorący krem ( dzięki temu podczas jedzenia ser będzie cudownie się ciągnął)
Krem podajemy w asyście pysznych grzanek i kwaśnej śmietany.
Jowita
xxx
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz