niedziela, 2 marca 2014

HOMEMADE SUSHI


Czy próbowaliście kiedyś przyrządzić samemu sushi? My postanowiłyśmy spróbować swoich sil i podjęłyśmy się tego zadania podczas ostatniego weekendu. Dominika posiada spore doświadczenie w tym temacie wiec zajęła się zaopatrzeniem kuchni w niezbędne składniki. Użyłyśmy tradycyjnie łososia, tuńczyka, krewetek, był również paluszek krabowy, warzywa no i oczywiście podstawa każdego sushi czyli ryz. Później już tylko kwestia doboru składników według uznania i można zacząć rolować. Było grubo i cienko, raz za mało raz za dużo (ryżu), ale co najważniejsze było pysznie i wesoło!!! Naprawdę zachęcamy Was do spróbowania zrobienia sushi w domu w gronie rodzinnym lub znajomych bo to bardzo zdrowa i pyszna potrawa a przy tym świetna zabawa.    

Pozdrawiam i milej niedzieli. 
                                                                      Kinga :)

























2 komentarze:

  1. jeśli użyłyście surowych ryb to podziwiam za odwagę (ja ma stracha), już kilkakrotnie robiłam, rzeczywiście jest przy tym świetna zabawa ale używam wędzonych ryb. Wasze wyglądają pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziekujemy bardzo. Jesli chodzi o surowe ryby to mamy sprawdzony punkt w ktorym kupujemy a co do wedzonych to brzmi rowniez smacznie i napewno sprobujemy nastepnym razem.

    OdpowiedzUsuń