czwartek, 30 stycznia 2014

Kurczak w szynce parmeńskiej i pesto na szpinaku





Do przygotowania kurczaka potrzebujemy :



pierś z kurczaka
pesto z suszonych pomidorów
ser pleśniowy z niebieską pleśnią
szynka parmeńska
szpinak w liściach
czosnek
sól i pieprz
chilli w płatkach
oliwa z oliwek





Przygotowanie:

Pierś marynujemy w pesto z suszonych pomidorów i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Po tym czasie piersi wyciągamy z marynaty. Na każdej piersi układamy plasterki sera pleśniowego i ciasno zawijamy w plastry szynki parmeńskiej.
Piersi wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około pół godziny.
W międzyczasie na rozgrzanej oliwie podsmażamy szpinak z czosnkiem. Kiedy szpinak jest już miękki dorzucamy odrobinę pokruszonego sera pleśniowego i podduszamy aż ser się rozpuści.
Na talerzu układamy przygotowany szpinak a na nim pierś pokrojoną w szerokie pasy.







Enjoy,

Jowita
xxx

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz